Broccoli ovenschotel

Broccoli ovenschotel

Deze broccoli ovenschotel is heerlijk gevuld, niet alleen met broccoli maar ook met paprika, champignons en krieltjes. En de kipfilet lekker gekruid met paprikapoeder maakt deze ovenschotel helemaal af.

Wist je trouwens dat je niet alleen de “bloemen”, de zg. roosjes, van de broccoli kunt eten? Schil de stronk en snij in plakjes en kook lekker mee met de roosjes. Vol van smaak en vitamines. Tijdens het maken van de foto’s viel het me ineens op dat de kleuren rood, geel en groen de combinatie zijn in dit gerecht…..en aangezien het nu hier in het Zuiden van Nederland bijna carnaval is…..doet dit gerecht me aan carnaval denken. En het is ook nog eens een erg lekker gerecht tijdens deze carnavalsdagen. Goed van smaak en het vult lekker. Dus een tip voor de zuiderlingen onder ons….. broccoli ovenschotel tijdens een van de carnavalsdagen zou zomaar een optie zijn.

Goed, we gaan aan de slag. Zorg dat je een mooie ovenschotel gebruikt. dan staat het gerecht prachtig op tafel met alle kleurtjes! Nog geen mooie ovenschotel? Of wil je eigenlijk, stiekem, wel een nieuwe. Kijk dan eens hier – ovenschotels – Daar heb ik een paar mooie schalen voor je op een rijtje gezet.

Dit recept heb ik gekregen via Brigitte Lemmen van Fit en Slank.

Broccoli ovenschotel

2018-02-01
: 4
: medium

Een smaakvolle broccoli ovenschotel vol vitamines en het smaakt zoals het eruit ziet, kleurrijk.

By:

Ingredients
  • 2 kipfilets, in blokjes (400 gram)
  • 200 gram voorgekookte krieltjes, gehalveerd
  • 250 gram champignons, in kwarten gesneden
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden, de stronk geschild en in plakjes gesneden
  • 1 gele, rode of groene paprika, in repen gesneden
  • paprikapoeder
  • boter of olie om in te bakken
  • peper en zout
  • Voor de saus
  • 30 gr boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 30 gram bloem
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 ml kookvocht
  • 50 geraspte 30+ kaas
  • Een ondiepe ovenschaal
  • Grote koekenpan
Directions
  • Step 1 Breng een ruime pan met water aan de kook
  • Step 2 Voeg de broccoli toe
  • Step 3 Kook de broccoli gaar in ca. 8 minuten.
  • Step 4 Giet de broccoli af en vang 250 ml kookvocht op
  • Step 5 Laat de broccoli uitlekken in een zeef
  • Step 6 Bestrooi de kipfilet met paprikapoeder, zout en peper
  • Step 7 Verhit een koekenpan met wat boter
  • Step 8 Bak de kipfilet rondom goudbruin
  • Step 9 Schep uit de pan en leg opzij
  • Step 10 Voeg eventueel nog boter in de pan
  • Step 11 Bak hierin de krieltjes goudbruin
  • Step 12 Breng deze op smaak met paprikapoeder, zout en peper
  • Step 13 Voeg als de aardappels halverwege zijn, de champignons toe en bak even mee
  • Step 14 Voeg dan de paprika’s toe en bak nog een minuut
  • Step 15 Voeg tot slot de broccoli en kip toe, roer door en zet het vuur uit.
  • Step 16 Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Step 17 Vet de ovenschaal in
  • Step 18 Smelt ondertussen de boter in een pan
  • Step 19 Fruit de ui hierin totdat deze zacht is
  • Step 20 Zet het vuur laag zodat de boter en ui niet kleuren
  • Step 21 Voeg de bloem toe en bak even mee om te garen
  • Step 22 Verkruimel de bouillontablet erover en voeg al roerend zoveel kookvocht toe, totdat je een gladde en dikke saus hebt (je hoeft niet perse al het kookvocht te gebruiken
  • Step 23 Laat een paar minuutjes zacht pruttelen
  • Step 24 Roer de geraspte kas erdoor en verwarm totdat de kaas gesmolten is
  • Step 25 Schep de mix van aardappelen, kip en groenten in de ovenschaal en schenk de saus erover
  • Step 26 Bak ca. 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant licht begint te kleuren en de saus iets ingedikt is.
  • Step 27 Eet smakelijk

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Een gevulde paprika is altijd een feestje om te serveren. Mijn kinderen zijn er dol op en je kunt op een eenvoudige wijze een lekker gezond gerecht op tafel zetten. Dat er ook nog eens prachtig uit ziet met alle kleurtjes. Gerelateerd

Rösti van groenten en aardappel

Rösti van groenten en aardappel

In mijn zoektocht naar lekkere recepten met aardappelen kwam ik deze heerlijke rösti van groenten en aardappel tegen in de Delicious van januari 2018. Op de foto in het blad zien ze er kleurrijk en zeker lekker uit. Een welkome aanvulling op de verschillende soorten […]



Geef een reactie