Rösti van groenten en aardappel

Rösti van groenten en aardappel

In mijn zoektocht naar lekkere recepten met aardappelen kwam ik deze heerlijke rösti van groenten en aardappel tegen in de Delicious van januari 2018. Op de foto in het blad zien ze er kleurrijk en zeker lekker uit. Een welkome aanvulling op de verschillende soorten gerechten met aardappelen. Je kunt allerlei combinaties met groenten maken die samen met de aardappelen goed van smaak zijn en er zeker zo lekker uit zien.

Het is wel bewerkelijk, dus neem de tijd. Het is eigenlijk net als met pannenkoeken bakken, althans als je ze in de pan bakt. Je kunt deze koekjes uiteraard ook in de oven klaarmaken, dat ga ik de volgende keer proberen. Dan kan ik ook gewoon mee aan tafel zitten. Nu stond ik de rösti-koekjes te bakken tijdens het eten. Maar het was de moeite waard, ze waren allemaal op.

Verschillende varianten

Ik heb die avond een aantal varianten gemaakt. Een variant met wortel en een variant met geraspte broccoli en doperwten. De voorkeur hier in huis gaat uit naar de wortelvariant, de zoete smaak van de wortel in combinatie met de aardappel is erg lekker. De groene variant met de broccoli en doperwten moet je echt even op smaak brengen. De variant met rode biet gaan we volgende keer proberen en ik ga ook nog een variant verzinnen met bijvoorbeeld de pastinaak. Die laatste lijkt me ook erg lekker. Heb jij ook suggesties voor combinaties? Dan hoor ik die uiteraard graag.

Blij met mijn Magimix

Voor het raspen heb ik dankbaar gebruik gemaakt van mijn Magimix. Wat een uitvinding is dat dan. De afwas na afloop neem ik dan op de koop toe.

We hebben deze rösti van groenten en aardappel gegeten in combinatie met een mooi rose varkenshaasje en ook nog een groene salade erbij. Op die manier serveer je een kleurrijke en gezonde maaltijd aan je gezin, familie en vrienden. Een mooi bord maakt het plaatje helemaal compleet.

Eet smakelijk alvast en laat me weten wat jij ervan vindt.

Groetjes, Colette

Rösti van groenten en aardappel

2018-02-07
: 16 stuks
: Medium

Rösti van groenten en aardappelen, kleurrijk, smaakvol en gezond.

By:

Ingredients
  • 500 gram, grof geraspte, iets bloemige aardappelen
  • 1 kleine fijngesneden ui
  • 2 geklutste eieren
  • 5 el zelfrijzend bakmeel
  • 500 gram geraspte wortel
  • 500 gram, grof geraspte, iets bloemige aardappel
  • 1 kleine, fijngesneden ui
  • 2 geklutste eieren
  • 5 el zelfrijzend bakmeel
  • 140 gr geraspte broccoli
  • 150 gr ontdooide diepvries doperwten
  • 1 kleine geraspte courgette
  • 500 gr geraspte iets bloemige aardappelen
  • 1 klein fijngesneden ui
  • 2 geklutste eieren
  • 5 el zelfrijzend bakmeel
  • 500 gram geraspte rode biet
  • Olijfolie
Directions
  • Step 1 Rösti met wortel
  • Step 2 Meng de 500 gram geraspte aardappel met 1 kleine fijngesneden ui
  • Step 3 Druk het teveel aan vocht eruit
  • Step 4 Doe in een schone kom en meng er de 2 geklutste eieren, de 5 el zelfrijzend bakmeel en wat zout en peper door.
  • Step 5 Verhit op matig vuur een bodempje olie in de koekenpan
  • Step 6 Schep bergjes van 4 el in de pan en plet ze tot röstikoekjes van ca 8 cm doorsnee.
  • Step 7 Bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin en knapperig
  • Step 8 Laat uitlekken op keukenpapier
  • Step 9 Maak dezelfde koekjes op dezelfde manier en vervang de wortel door de geraspte broccoli, doperwten en courgette of door de rode biet

 

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Een heerlijk frisse salade met een hartige bite van de brie en walnoten en fris door de frambozen. Gerelateerd



Geef een reactie