Bijgerecht

Groenten bijgerecht

Groenten worden in 80% van alle menu’s als bijgerecht geserveerd. En dat is zeker niet onterecht. Want groenten ondersteunen in dit geval een maaltijd waarin vlees of vis wordt geserveerd als hoofdmoot. Smakelijke combinaties zijn er volop, soms vanzelfsprekend en soms verrassend. Van vroeger kennen we allemaal wel de combinatie van bloemkool, aardappelen en de overheerlijke gehaktbal die je moeder zelf draaide. Tegenwoordig hebben we gelukkig veel meer keuze wanneer je groenten als bijgerecht wilt serveren.

Alhoewel het aanbod van groenten tegenwoordig niet meer seizoensafhankelijk is, probeer ik wel de groenten van het seizoen te gebruiken. De verschillende koolsoorten bijvoorbeeld in de winter of winterpostelein en in de zomer asperges en de heerlijke slasoorten die vers van het land komen, zoals de ijsbergsla, lollo rosso en romanasla en rabarber en snijbonen.

Welke groenten gebruik jij het liefste? En hou je daarbij rekening met de seizoenen of niet?

“Groenten bijgerecht” is voor mij eigenlijk standaard. Er gaat geen dag voorbij zonder groenten. Soms in de hoofdrol, soms als bijgerecht.

Maak er vooral iets lekkers van!

All Bijgerecht