Zelfgemaakte cruesli met honing en noten

Zelfgemaakte cruesli met honing en noten

Deze heerlijke zelfgemaakte cruesli met honing en noten wordt hier thuis dagelijks gegeten. Niet alleen door mijzelf, ook de kids smullen er elke dag weer van. Deze cruesli is vrij van allerlei suikers, maar wel lekker zoet door de honing. De kaneel en de kardemom kruiden geven het een heerlijke smaak. Pas wel op met de kaneel, gebruik maar een klein snufje anders wordt het te overheersend.

Je kunt uiteraard ook allerlei andere kruiden toevoegen die jij lekker vindt. Een beetje experimenteren en dan kom je er vanzelf achter wat jij het allerlekkerste vindt. Maar dit recept is als basis prima en van daaruit kun je verder..of niet.

Zelfgemaakte cruesli

De zelfgemaakte cruesli is heerlijk in je yoghurt en ook lekker als een kleine snack tussendoor. Ik eet ’s ochtends altijd een bak soja-yoghurt met blauwe bessen, golden kiwi en een handvol van deze zelfgemaakte cruesli. Een heerlijk begin van de dag waar ik energie van krijg, vol vitamientjes en alle stoffen die ik nodig heb.

Eet smakelijk en mocht je nog tips hebben, dan hoor ik die uiteraard graag.

 

ps. het is dan wel geen recept met groenten maar ik kreeg al een aantal keren de vraag naar dit recept dus ik maak even gebruik van mijn website 😉 Ben je op zoek naar een lekkere salade? Klik dan hier verder.

Zelfgemaakte cruesli met honing en noten

2017-09-10
: 10 porties
: makkelijk

Heel makkelijk te maken en super lekker deze zelfgemaakte cruesli

By:

Ingredients
 • 250 gram fijne havermoutvlokken
 • 125 gram gebroken lijnzaad
 • 125 gram noten (alles wat jij lekker vindt)
 • kaneel, een klein snufje
 • gemalen kardemom, paar snufjes
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels honing
 • Bakpapier
Directions
 • Step 1 Warm de oven voor op 185 gr.
 • Step 2 Neem een wat grotere schaal
 • Step 3 Doe hier de fijne havermoutvlokken in
 • Step 4 En voeg vervolgens het lijnzaad aan toe
 • Step 5 Breek of snijd de gekozen noten in kleinere stukjes
 • Step 6 Voeg de kruiden toe (ben voorzichtig met de kaneel!)
 • Step 7 Vervolgens 3 eetlepels olijfolie erdoor mengen. Goed roeren
 • Step 8 En daarna voeg je de 3 eetlepels honing toe. Ook goed roeren, zodat je geen grote klonten krijgt.
 • Step 9 Neem een bakplaat en leg hier het bakpapier op
 • Step 10 Strooi de schaal muesli leeg op het bakpapier en verdeel het goed over de hele plaat
 • Step 11 Zet de bakplaat terug in de oven
 • Step 12 Na 9 minuten meng je de cruesli even weer goed door
 • Step 13 Na 7-9 minuten begint de cruesli te bruinen. Nu moet je voor jezelf een beetje kijken wat je lekker vindt. Ik vind het lekkerder wanneer het wat knapperiger is, maar niet te bruin. Dus ik let goed op wanneer het voor mij net goed is.

FonQ

Fonq.nl


Geef een reactie