Paprikasalade met feta

Paprikasalade met feta

Paprikasalade met feta

Paprika’s doen het altijd goed hier in huis. Meestal als rauwkost zo uit het handje of de befaamde gevulde paprika. Met alle kleuren van de paprika en de verschillende smaken is het dan ook een heerlijke groente om allerlei recepten mee uit te proberen. Zo ook deze paprikasalade, waarvan je in eerste instantie denkt dat het gewone de rauwe groente is. Dat is echter niet zo. Deze paprika’s worden heel even, ongeveer 1 minuut, gekookt en daarmee krijgen deze paprika’s een zachtere bite dan wanneer ze rauw zijn.

Paprika valt onder de categorie “vruchtgroenten”, ofwel groenten waarvan de vrucht gegeten wordt. De courgette en komkommer zijn daar ook voorbeelden van. Nooit geweten dat dit zo wordt genoemd, dus ook weer wat geleerd vandaag.

Standaard kennen we natuurlijk de rode, groene en gele paprika. Maar inmiddels zijn ze ook met een gestreept jasje, in het oranje of in het bruin te koop. Leef je dus vooral ook uit met deze salade, het wordt een oogstrelend en kleurrijk geheel. En vooral erg lekker.

Je kunt deze salade zowel als voorgerecht eten en als bijgerecht zal deze paprikasalade ook heerlijk smaken.

Veel plezier met koken en alvast eet smakelijk!

Colette

P.s. en zoek je nog een mooie schaal om deze salade te serveren? Die heb ik hier voor je op een rijtje gezet.

Paprikasalade met feta

2017-09-18
: 4 personen
: Eenvoudig

Een heerlijk kleurrijk gerecht vol van smaak.

By:

Ingredients
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 2 takjes peterselie
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram groene olijven
  • 150 gram feta (witte kaasblokjes)
  • Verse peper
Directions
  • Step 1 Snijd de paprika’s in ringen
  • Step 2 Snijd de ui in dunne ringen
  • Step 3 Kook de paprikaringen in een pan met ruim water met zout ca. 1 minuut
  • Step 4 Giet af in een zeef en spoel af met koud stromend water en laat goed uitlekken
  • Step 5 Pers de citroen uit en knip de peterselie boven het citroensap fijn
  • Step 6 Voeg de olie, oregano, peper en eventueel zout toe
  • Step 7 Pers de knoflook erboven uit en klop tot een dressing
  • Step 8 Schep de paprika, ui en olijven voorzichtig om met de dressing en laat tot gebruik in de koelkast staan
  • Step 9 Verdeel de salade over vier borden of op één groot bord en verkruimel de kaasblokjes erover.
  • Step 10 Bestrooi met verse peper en serveer eventueel met knapperige broodjes.

 

 

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Een heerlijk frisse salade met een hartige bite van de brie en walnoten en fris door de frambozen. Gerelateerd



Geef een reactie