Ratatouille uit de oven

Ratatouille uit de oven

Ratatouille – een heerlijk Frans groentegerecht – is een old time favoriet.

Wat een heerlijk gerecht is dit toch en staat hier regelmatig op tafel te dampen. Vaak heb ik nog wat groenten in de koelkast liggen die over zijn van andere recepten. Je kent het wel. Een courgette over van dat pastagerecht (had ik er in mijn enthousiasme twee gekocht maar had er toch maar eentje nodig), een paar verdwaalde tomaten etc.

Dan is deze ratatouille een uitkomst. Vol van allerlei groenten, waarmee we meteen aan onze dagelijkse portie komen. In Frankrijk koken ze deze groenten, maar ik vind dat de groenten en hun prachtige kleuren veel beter tot hun recht komen, laat staan de heerlijke smaken gecombineerd met de verse kruiden.

Aardappelen eerst kort koken

Wat ik wel altijd doe is de aardappelen even vijf minuten koken. Dat vinden we lekkerder en door de tijd in de oven daarna zijn ze echt gaar. Je kunt natuurlijk ook gewone grote aardappelen gebruiken, mijn voorkeur gaat echter uit naar de mini aardappelen in allerlei kleuren. Ik gebruik ze dan ook ongeschild, dat ziet er feestelijker uit.

Heel veel verschillende groenten lenen zich voor dit gerecht, dus leef je vooral uit.

Eet smakelijk,

Colette

Ben je nog op zoek naar een mooie, nieuwe ovenschaal? Ik heb er hier een paar voor je op een rijtje gezet, klik hier voor het overzicht. Bestel je jouw schaal via deze link, dan ontvang ik daar een vergoeding voor.

Ratatouille uit de oven

2017-03-06
: 4 personen
: Eenvoudig

Een heerlijk ovengerecht, deze ratatouille uit de oven. Vol van kleur, smaak en gezondheid.

By:

Ingredients
  • 250 gr mini cocktailuitjes
  • 650 gr mix van mini aardappelen t.w. ditta, exquisa, gourmandine, Francelina, ceris. Ongeschild en niet gesneden
  • 1 kg zoete aardappel, geschild en in grove stukken
  • 2 rode uien, gepeld en in grove stukken
  • 1 courgette, ongeschild en in grove stukken
  • 1 rode paprika, in repen
  • 250 gr groene aspergetips
  • Takje verse salie
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, plet deze met een groot mes, ongepeld
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • Verse zwarte peper
  • Grove zeezout
Directions
  • Step 1 Zet een pan water op en kook de aardappelen (zowel de mini aardappeltjes als de zoete aardappel) 5 minuten
  • Step 2 Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Step 3 Neem een ovenschaal en doe hier alle groenten en knoflook in
  • Step 4 Meng de olijfolie er doorheen
  • Step 5 Breng op smaak met de versgemalen peper en zout
  • Step 6 Leg een paar takjes van de verse kruiden erop
  • Step 7 Zet de ovenschaal in de voorgewarmde oven en laat voor ongeveer 25 minuten in de oven staan.
  • Step 8 Serveer warm

 

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Een heerlijk frisse salade met een hartige bite van de brie en walnoten en fris door de frambozen. Gerelateerd



Geef een reactie