Venkelsoep

Venkelsoep

Dit heerlijke recept van de venkelsoep heeft Coby Tonnaer ingestuurd. Ze is er zo enthousiast over dat ik het natuurlijk ook met jullie wil delen.

Venkel is een veelzijdige groente. Venkelkruid wordt gemaakt van de venkelplant, waar ook de venkelknol aan groeit. Het kruid wordt gemaakt van de bladeren, terwijl wij met de groente “venkel” de venkelknol bedoelen.

Even een paar leuke weetjes over de venkel:

  • Italianen zijn dol op venkel, per persoon eten ze 7 kilo venkel per jaar. De Nederlanders zijn goed voor 100 gram per persoon.
  • Venkel kan in zekere mate je hongergevoel verminderen.
  • De geur van venkel verdrijft insecten zoals motten, vliegen en muggen.
  • Na de maaltijd bevordert venkel de spijsvertering.
  • Venkel verfrist het de adem.

Coby heeft er een smaakvolle venkelsoep van gemaakt. Binnenkort ook hier thuis op tafel.

Veel plezier met het koken.

Groetjes Colette

Venkelsoep

2017-02-07
: 4 personen
: medium

Een lekkere, smaakvolle venkelsoep

By:

Ingredients
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 3 venkelknollen in stukjes gesneden
  • 2 steranijs
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 liter vis- of groentebouillon
  • 1 dl slagroom
  • zout & peper
  • 2 tl fijngesneden venkelgroen of dille
  • 150 - 200 gr gerookte zalm, in reepjes gesneden
Directions
  • Step 1 Verhit 1 el olijfolie in een soeppan
  • Step 2 Bak hierin de sjalotten en venkel samen met de steranijs op zacht vuur.
  • Step 3 Bak de groenten tot ze zacht zijn, maar nog niet verkleurd.
  • Step 4 Voeg de wijn toe en kook ca 5 minuten tot de wijn opgenomen is.
  • Step 5 Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Step 6 Laat de soep 20 min. zachtjes koken.
  • Step 7 Haal de steranijs eruit
  • Step 8 Roer de slagroom erdoor
  • Step 9 Laat de soep nog 1-2 min zachtjes koken
  • Step 10 Pureer de soep, zeef de soep en duw de achtergebleven resten in de zeef er met de achterkant van een pollepel doorheen.
  • Step 11 Verwarm de soep opnieuw en proef
  • Step 12 Doe er peper en zout naar smaak bij
  • Step 13 Strooi de zalmsnippers erdoor en maak af met een toefje van de dille of het venkelgroen

 

FonQ

Fonq.nl


Geef een reactie