Uientaart op zijn kop

Uientaart op zijn kop

Soms heb je van die momenten dat er bezoek op de stoep staat en je denkt niks in huis te hebben. Dan kun je twee dingen doen, je rent snel naar de supermarkt en haalt iets of je kijkt wat je nog hebt liggen.

Deze uientaart is dan een uitkomst. Uien heb ik altijd in huis en bladerdeeg meestal ook wel. En dan ben je er al. En deze uientaart is één van de vele variaties op de tarte tartin.

Eet smakelijk! Colette

Uientaart op de kop

2017-02-19
: 4
: gemakkelijk

Een heerlijk gemakkelijk recept deze uientaart op de kop! Uien en bladerdeeg is het enige dat je nodig hebt.

By:

Ingredients
  • 200 gr roomboterbladerdeeg
  • 3-4 middelgrote uien
  • klein klontje boter
  • olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • zeezout en versgemalen peper
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor op 190 gr C
  • Step 2 Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien
  • Step 3 Schil de uien en snijd in 8 partjes, zodanig dat ze aan de onderkant nog aan elkaar vast zitten aan de wortel.
  • Step 4 Verhit de boter en een eetlepel olie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur
  • Step 5 Leg de uien er in een rondje in
  • Step 6 Bestrooi met peper en zou en bak ongeveer 15-20 minuten, keer ze 2 keer, tot ze vrij zacht zijn en aan de randen beginnen te carameliseren
  • Step 7 Besprenkel met de balsamicoazijn en laat een paar minuten meebakken, totdat de azijn wat verdampt is
  • Step 8 Haal de pan van het voor en leg de uien netjes op de bodem.
  • Step 9 Leg het bladerdeeg over de uien, ook aan de zijkanten wat naar beneden duwen.
  • Step 10 Zet de pan in de oven
  • Step 11 Bak 20 minuten tot het deeg gerezen is en goudbruin van kleur is
  • Step 12 Haal de pan uit de oven
  • Step 13 Leg een bord op de uientaart en draai de pan om, zodat de uien bovenop liggen
  • Step 14 Klaar en het lekkerste is het om het meteen te serveren.
  • Step 15 Mocht je ook salade in huis hebben, dan is het lekker om deze erbij te serveren.

 

Een ui gesneden en de uiteindjes nog vast aan de wortel. Het lijkt wel een roosje.

 

De uienroosjes in de pan

uienroosjes

 

De uien garen langzaam in de pan

uien gecaramelliseerd

 

En de uientaart is klaar!

Uientaart gereed

 

Keukenspullen

Zo’n heerlijke uientaart vraagt natuurlijk ook om een mooie presentatie.

Ik heb alvast een paar mooie borden voor je op een rijtje gezet die je rechtstreeks kunt bestellen via deze website.  Klik op de foto of de link hiervoor.

Persoonlijk vind ik het robuuste bord wel erg goed bij dit gerecht passen.

Mooie borden

 

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken is weer een hele andere manier van koken met de o zo bekende Hollandse bloemkool. Bloemkoolrijst is kalorie-arm, je kunt gewone rijst heel makkelijk door deze variant vervangen, je kunt het met allerlei smaken combineren. Wat een vinding! Gerelateerd

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Een gevulde paprika is altijd een feestje om te serveren. Mijn kinderen zijn er dol op en je kunt op een eenvoudige wijze een lekker gezond gerecht op tafel zetten. Dat er ook nog eens prachtig uit ziet met alle kleurtjes. Gerelateerd



Geef een reactie