Spinaziequiche met geitenkaas

Spinaziequiche met geitenkaas

Spinaziequiche en slagroomtaart

Onze kleine grote vriend Joep is afgelopen week vier jaar oud geworden. Een fantastische leeftijd. Een hele nieuwe wereld ligt nu weer aan die ongeduldige voetjes van dit mannetje. Heerlijk om te zien. En te horen. Joep komt uit een gezin waarin eten ook wel een ding is. Er wordt graag gekookt en ook net zo graag samen gegeten. Gezellig met zijn allen aan tafel, lekker eten, aangenaam gezelschap. De kinderen doen daar vrolijk aan mee.

Eten op school.

Joep gaat dus nu naar de lagere school, nadat hij een aantal jaren naar de kinderopvang is geweest. Bij de kinderopvang krijgen de kinderen tussen de middag een heerlijke, vers gemaakte, warme maaltijd. Een goed gebruik waar deze kleine man zich prima bij voelde blijkt nu achteraf. Want wanneer oma hem vraagt naar zijn eerste schooldag blijkt het toch een lichte teleurstelling te zijn geweest getuige zijn antwoord:  “Oma, ik kreeg helemaal  geen warm eten op deze school”.

Niet alleen slagroomtaart

Dubbel en dwars wordt Joep dan ook verrast wanneer we zijn verjaardag vieren en zijn ouders hem verrassen met èn een prachtige slagroomtaart èn dan ook nog eens een heerlijke spinaziequiche met geitenkaas. Wat een plezier!

En dan maandag maar weer gewoon boterhammen tussen de middag op school…..

Eet smakelijk!

Spinaziequiche met geitenkaas

2017-02-13
: 4-8 personen
: Medium

Een heerlijke spinaziequiche. Als lunch, hartige borrelhap of hoofdgerecht en dan met een salade serveren.

By:

Ingredients
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 2 el olijfolie
  • 600 gr bladspinazie
  • 150 gr zachte geitenkaas met honing
  • 4 eieren
  • 200 gr crème fraiche
  • 2 tl oregano
  • 2 el amandelschaafsel
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor op 200gr C
  • Step 2 Bekleed een springvorm (24 cm ø) met het deeg en laat de plakjes elkaar overlappen.
  • Step 3 Verhit de olie in een hapjespan
  • Step 4 Voeg de spinazie in 4 stappen toe en laat de groente omscheppend slinken en het vocht helemaal verdampen.
  • Step 5 Verdeel de spinazie met de geitenkaas over de deegbodem
  • Step 6 Meng de eieren met de crème fraiche, oregano, peper en zout.
  • Step 7 Schenk het ei-roommengsel over de spinazie.
  • Step 8 Bestrooi de taart met het amandelschaafsel.
  • Step 9 Bak de spinaziequiche in de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

Gebruikte keukenspullen

Quichevormen

 

 

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken is weer een hele andere manier van koken met de o zo bekende Hollandse bloemkool. Bloemkoolrijst is kalorie-arm, je kunt gewone rijst heel makkelijk door deze variant vervangen, je kunt het met allerlei smaken combineren. Wat een vinding! Gerelateerd



Geef een reactie