Rijstkommen

Rijstkommen

Rijstkommen!

Ik ben er dol op!

Allemaal verschillende soorten borden, schalen en rijstkommen op tafel.

Omdat dat net dat beetje meer sfeer brengt dan pannen op tafel. Nou beetje meer? Eigenlijk veel meer sfeer. En mijn kinderen vinden het onzin, het is alleen maar meer afwas. Maar stiekem, wanneer ze zelf vrienden te eten krijgen, wordt de tafel ook mooi gedekt. En dan lach ik in mezelf. Goed voorbeeld doet volgen.

Ontspannen sfeer

Het avondeten is bij ons één van die kostbare momenten op de dag, waarop we de tijd hebben (en vooral ook nemen) om lekker samen te eten, te praten, te luisteren en te lachen. Dat alles tussen sporten, clubjes, muzieklessen etc door. En met 2 pubers aan tafel zijn de verhalen elke dag weer anders. Never a dull moment zeg ik dan maar.

En omdat deze momenten zo belangrijk zijn vind ik dat er ook aandacht mag zijn. Voor elkaar, voor het eten. Sfeer is daarbij belangrijk. Ontspannen en genieten. Even uit de rush van de dag.

Een gezellig aangeklede tafel is daarin een belangrijk onderdeel. Placemats bijvoorbeeld. En vooral die verschillende rijstkommen. In allerlei maten en kleurtjes. Natuurlijk niet alleen voor de rijst. Hoe fleurig ziet het er uit met mooie groenten of de gerechten met bloemkoolrijst. Die recepten met bloemkoolrijst vind je verderop op de website.

Omdat je maaltijd stiekem ook gewoon beter smaakt met een mooie presentatie.

Ik heb een paar van die mooie kommen voor je op een rijtje gezet. Misschien dat er iets tussen zit waar jij ook net zo blij van wordt als ik. Bestel je ze rechtstreeks via deze pagina, dan verdien ik daar ook een klein bedrag mee. 

Geniet!

Groetjes Colette

Tokyo Design Studio Nippon Blue Soba Kom Ø 21 cm

Een heerlijke rijstmaaltijd of een snelle bak noedels? Wat je favoriete maaltijd ook is, je ervaart het pas echt als Japans eten in een van de kommen van Tokyo Design Studio.

Geschikt voor magentron of oven, dus dat is ook erg handig.

rijstkommen tokyo blue

Klik hier wanneer jij ook uit deze mooie Tokyo Design kom zou willen eten.

 

iittala Origo Kom Ø 14 cm

Deze kleurrijke schaal brengt veel vrolijkheid op tafel. De vrolijke schaal is ontworpen door Alfredo Häberli past helemaal in het iittala assortiment en is perfect te combineren met één van de andere iittala designs en wat mij betreft ook met heel veel andere soorten servies.

iittala-origo-kom-14-cm

Bestel hier ook deze kleurenpracht van ittala

 

Royal Doulton Pacific Kom Ø 15 cm

Op het strand ontdek je schelpen, zie je golven en de diepblauwe zee. Het Pacific servies van Royal Doulton is gebaseerd op die prachtige momenten op het strand. Het witte servies is versierd met diep blauwe stippen, lijnen of verfspetters waarmee je gemixt ook een prachtige tafel dekt.

royal-doulton-pacific-kom-15-cm

Waarom nog wachten om deze mooie Royal Doulton Pacific te bestellen.

 

Serax Pure Kommetje Ø 10,5 cm

De Pure serie is ontworpen door de eigentijdse Pascale Naessens. Het bijzondere kleurgebruik en de organische vormen creëren een unieke serie waarbij alle elementen met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Serax pure kommetje

Klik hier om dit mooie Serax pure kommetje te bestellen.

 

Bitossi Home Sorbetto Ø 13 cm

Hussel er op los met het Bitossi Home Sorbetto servies! Dit Italiaanse servies is er in rustieke kleuren en gemaakt van mooi aardewerk. Mooi meegenomen: het servies kan gewoon in de vaatwasser en magnetron.

Bitossi home kom 13cm

Klik hier om deze mooie Bitossi Home Sorbetto te bestellen.

 

Maxwell & Williams Cashmere Noedelkom Ø 23

Deze kom van Maxwell and Williams is van een klassiek design en ziet er daardoor fraai uit. De kom is zo vormgegeven dat deze het ideale formaat heeft voor noedels en bijvoorbeeld bloemkoolrijst-gerechten.

maxwell williams cashmere kom

Klik hier om deze klassieke schaal van Maxwell & Williams te bestellen.

 

Pols Potten Blocks & Stripes S – Kommenset – Multicolor

Deze verschillende kommen Blocks & Stripes van pols potten zijn ontworpen door studio pp. De handbeschilderd porseleinen kommen zijn erg stijlvol en hebben subtiele strepen in de kleuren rood en blauw.

polls potten stripes blocks

Klik hier om deze serie van pols potten te bestellen.

 

Pols Potten Sushe Bowls – Kommenset – Multicolor

De Sushi Bowls van pols potten zijn ontworpen door studio pp. De handbeschilderd porseleinen kommen zijn erg stijlvol en hebben subtiele blauwe lijnen in verschillende patronen. De set bestaat uit vier geglazuurde kommen en zijn erg leuk om aan te vullen aan je bestaande servies.

pols potten sushe

Klik hier om deze set Sushe kommen van Pols Potten te bestellen.

 

Tokyo Design Studio Nippon Blue Kommen – 12 cm – Set van 4

Nippon Blue is een klassieker van Tokyo Design. Haar glanzende decoraties zijn een eclectische mix van traditionele Japanse en nieuw ontworpen motieven in de bekende diepblauwe kleur en een prachtige aanvulling op je gedekte tafel.

Tokyo Design Studio Nippon Blue Kommen - 12 cm - Set van 4

 

Klik hier om deze klassieker van Tokyo Design te bestellen.

 

Gastro by Ron Blaauw Schaal Ø 12 cm – 4 st.

Het servies Gastro heeft een natuurlijke uitstraling door het gebruik van organische vormen, prachtige grijstinten als basiskleur en het gebruik van glazuur met schitterend craquelé effect. Alsof je bij Ron Blaauw zelf in het restaurant zit te eten. Daarmee kun je je gasten verrassen.

gastro by ron blaauw 12 cm kom

 

Klik hier om deze bijzondere Gastro kommen van Ron Blaauw te bestellen.

 

Wil je nog meer kommen bekijken? Kijk dan eens hier bij Fonq of Bol.com

 

 

FonQ

Fonq.nl


5 thoughts on “Rijstkommen”

Geef een reactie