Knolselderijsoep met grove mosterd

Knolselderijsoep met grove mosterd

Knolselderijsoep. De geur van deze knol komt je al tegemoet wanneer je de schil eraf haalt. Ik ben dol op deze, soms, ondergewaarde knol van Hollandse grond. De geur en de smaak zijn moeilijk te omschrijven, Herman den Blijker noemt het de knolselderij een zeer ondergewaardeerde groente en doet de suggestie om deze groente op de barbeque te roosteren. Wellicht iets voor de zomer! In de winter gebruik ik het ook vaak als bestanddeel in een stamppot. Brengt net wat extra smaak in tegenstelling tot een aardappel.

Voor nu gaan we er een knolselderijsoep van maken. Lekker even aanfruiten met ui en op smaak brengen met grove mosterd en groentebouillon. Wat een heerlijkheid!

Je kunt deze soep serveren als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht met een lekker stuk stokbrood erbij. Of wat dacht je van een lekkere zaterdaglunch?

Eet smakelijk.

Colette

Knolselderijsoep met grove mosterd

2017-02-14
: 4 personen
: makkelijk

Een smaakvolle soep van deze knolselderij. Heerlijk extra op smaak gebracht met grove mosterd.

By:

Ingredients
  • 1 knolselderij
  • 1 knoflook teentje, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram gesneden ui
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 3 el grove mosterd
  • verse bieslook, gesnipperd
  • staafmixer
Directions
  • Step 1 Schil de knolselderij en snijd in blokjes
  • Step 2 Rasp of snijd de knoflook fijn
  • Step 3 Verhit de olie in een pan met dikke bodem (houd er rekening mee dat er nog een liter water bij gaat)
  • Step 4 Bak de knolselderij, ui en knoflook 3 minuten.
  • Step 5 Roer regelmatig om
  • Step 6 Voeg de bouillontabletten, 1 liter kokend water en de mosterd toe
  • Step 7 Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
  • Step 8 Neem daarna de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer
  • Step 9 Bestrooi met de bieslook en serveer warm

Mooi op tafel

Serveer deze soep in mooie kommen. 

rijstkommen

 

Foto’s bij dit gerecht

De knolselderij geschild vraagt om een snelle verwerking anders verkleurt deze.

knolselderij

 

Knolselderij in blokjes met de gesneden ui. Klaar om te bakken.

 

gesneden knolselderij

 

 

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken is weer een hele andere manier van koken met de o zo bekende Hollandse bloemkool. Bloemkoolrijst is kalorie-arm, je kunt gewone rijst heel makkelijk door deze variant vervangen, je kunt het met allerlei smaken combineren. Wat een vinding! Gerelateerd



Geef een reactie