Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken is weer een hele andere manier van koken met de o zo bekende Hollandse bloemkool.

Bloemkoolrijst is kalorie-arm, je kunt gewone rijst heel makkelijk door deze variant vervangen, je kunt het met allerlei smaken combineren. Wat een vinding!

In deze vorm gaan we de bloemkoolrijst wokken en er een Aziatisch getint gerecht van maken. Je kunt je wat dat betreft echt helemaal uitleven. Vul het gerecht aan met allerlei groenten die je lekker kunt wokken, de bloemkoolrijst schikt zich in zijn (of haar?) rol.

bloemkoolrijst wokken met garnalen

Met verse kruiden breng je het lekker op smaak en klaar! Je zult verrast staan. Het smaakt ietsje anders dan gewone rijst, maar wanneer je het niet weet…..dan merk het niet eens. Ik heb dit gerecht op een zaterdagmiddag gemaakt en mijn buurtjes vielen binnen, zoals wel vaker in het weekend, en ik heb ze dit gerecht geserveerd zonder te zeggen dat het met bloemkoolrijst was. Ze hadden het niet in de gaten.

Supergezond gerecht dus, dat je zowel als lunchhapje of als een heerlijke avondmaaltijd kunt serveren.

Veel kookplezier,

Colette

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

2017-02-14
: 4 personen
: eenvoudig

Een heerlijk wokgerecht met bloemkoolrijst en garnalen. Eenvoudig te maken en super lekker

By:

Ingredients
  • 300 gram wokgarnalen
  • 600 gram bloemkoolrijst
  • 150 gram sugarsnaps
  • 100 gram taugé
  • 2 lente uitjes
  • Stukje gember van ca 1 cm
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl sambal (of meer, wat jij lekker vindt)
  • Scheut ketjap
  • Half bosje verse koriander, fijngesneden
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Directions
  • Step 1 Wanneer je zelf de bloemkoolrijst maakt. Was de bloemkool dan en maak droog. Rasp de bloemkool met een rasp of maal het fijn in de keukenmachine (wel even een klein scheutje olijfolie erbij doen).
  • Step 2 Pel en snipper de ui
  • Step 3 Hak de knoflook
  • Step 4 Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper in kleine stukjes
  • Step 5 Hak de gember fijn of maak er pasta van op je knoflookrasp
  • Step 6 Doe wat olijfolie in een pan en bak fruit de uitjes, knoflook, gember en het pepertje even aan
  • Step 7 Zodra dit klaar is, haal je dit uit de pan en zet even apart
  • Step 8 Doe een scheutje olijf (of wok)olie in de wok en bak de garnalen hierin rondom aan tot ze mooi roze zijn.
  • Step 9 Breng ze op smaak met wat peper en zout en haal ze ook uit de pan. Dek af met alufolie.
  • Step 10 Doe het uienmengsel weer in de wok, voeg het geplette korianderzaad toe samen met de kerrie en de sambal
  • Step 11 Fruit kort aan en voeg evt nog een klein scheutje olie toe
  • Step 12 Voeg de sugarsnaps toe en bak deze rondom aan
  • Step 13 Voeg nu ook de bloemkoolrijst erbij en bak dit mee
  • Step 14 Voeg tenslotte de taugé toe en roer nog weer even om
  • Step 15 Dit alles duurt niet langer dan 5 minuten
  • Step 16 Breng het geheel op smaak met ketjap en wellicht nog een beetje peper en zout. Proef eerst eventjes.
  • Step 17 Doe de gewokte garnalen erbij en schep het allemaal nog eens lekker door.
  • Step 18 Klaar om te serveren.
  • Step 19 Serveer in een mooie rijstkom en garneer met wat lente-ui ringetjes en korianderblaadjes (als je dat lekker vindt)
  • Step 20 Eet smakelijk

Mooi serveren

Kijk hier voor een paar mooie rijstkommen die ik voor je heb geselecteerd.

rijstkommen

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Een gevulde paprika is altijd een feestje om te serveren. Mijn kinderen zijn er dol op en je kunt op een eenvoudige wijze een lekker gezond gerecht op tafel zetten. Dat er ook nog eens prachtig uit ziet met alle kleurtjes. Gerelateerd



1 thought on “Bloemkoolrijst wokken met garnalen”

Geef een reactie