Bloemkoolrijst met kipfilet

Bloemkoolrijst met kipfilet

Dit leuke recept van bloemkoolrijst met kipfilet, sugarsnaps, rode paprika en een bosuitje kreeg ik doorgestuurd via Marieke Joosten.

Marieke heeft onlangs een mooie reis naar Azië gemaakt en is daar vast en zeker geïnspireerd geraakt. Daarbij is ze zich bewust van het belang van een gezonde levensstijl, vol van sport en gezond eten. Daar past dit gerecht van bloemkoolrijst met kipfilet en heerlijke verse groenten helemaal goed bij.

Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is eigenlijk niets anders dan fijngemalen bloemkool. Dit kun je heel gemakkelijk zelf maken door de bloemkool fijn te malen in je keukenmachine of met een staafmixer. Heb je daar niet zo’n zin in, dan kun je tegenwoordig o.a. bij Albert Heijn kant en klare bloemkoolrijst maken.

Broccoli leent zich hier trouwens ook heel goed voor.

Het voordeel van bloemkoolrijst is dat het eenvoudig is om klaar te maken. Je kunt het even koken, je kunt het rauw eten en ook in de wok maak je er een heerlijk gerecht mee.

Ik heb er bijvoorbeeld ook een heerlijke couscous van gemaakt. Dat recept vind je hier verder op de website.

Het recept van de bloemkoolrijst met kipfilet is voor 1 persoon. Als lekkere lunch of avondmaaltijd.

Eet smakelijk!

Groetjes, Colette

Bloemkoolrijst met kipfilet

2017-02-14
: 1 persoon
: eenvoudig

Bloemkoolrijst met kipfilet en heerlijke verse groenten. Met een Aziatisch tintje. Heerlijk en eenvoudig te maken.

By:

Ingredients
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 100 gr sugarsnaps
  • halve rode paprika in stukjes gesneden
  • bosuitje in ringetjes gesneden
  • 100 gr kipfiletblokjes
  • wokolie
  • korianderkruiden
  • peper & zout
  • kokosmelk
  • kerrie
Directions
  • Step 1 Zet een pan met water op en breng deze aan de kook
  • Step 2 Kook de bloemkoolrijst 2 minuutjes en giet af
  • Step 3 In een andere pan met kokend water kook je de sugarsnaps beetgaar
  • Step 4 Doe de wokolie in een hete wok
  • Step 5 Bak de kipfiletblokjes mooi bruin
  • Step 6 Voeg de bosui en paprika toe en bak een minuutje mee
  • Step 7 Daarna voeg je bloemkoolrijst en de sugarsnaps toe en bak je ook nog even een minuutje mee
  • Step 8 Breng op smaak met korianderkruiden en wat peper en zout
  • Step 9 Serveer warm in een mooie rijstkom.
  • Step 10 Eventueel warm je de kokosmelk op en breng op smaak met de kerrie.
  • Step 11 Deze kun je als sausje toevoegen als je wilt.

Mooi serveren

Klik hier wanneer je graag mooie rijstkommen wilt bestellen. Ik heb de tien mooiste voor je op een rijtje gezet.

rijstkommen

 

 

FonQ

Fonq.nl


Geef een reactie