Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Multi-inzetbaar dus. Om wat extra kleur erin te brengen heb ik zowel bloemkoolrijst als broccolirijst gebruikt.

Je maalt een paar bloemkoolstronken fijn in je keukenmachine of koopt de bloemkoolrijst kant en klaar bij AH. Datzelfde geldt trouwens ook voor de broccoli. Je hoeft de bloemkoolrijst niet te koken, je kunt ze zeker wel even in een pan aanbakken, maar in dit recept gebruik je het gewoon rauw. De smaakvolle dressing is gemaakt met o.a. citroen en vanille, maar wees vooral creatief qua dressing.

Mocht je deze bloemkool couscous inderdaad als avondmaaltijd willen maken, dan kun je ook een lekkere, in serrano ham gewikkelde, kipfilet maken. Voor het gemak heb ik de bereiding daarvan ook even meegenomen. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

Meer info over de bloemkoolrijst? Lees hier verder.

Veel kookplezier,

Colette

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

2017-02-08
: 4 personen
: Gemiddeld

Een lekker mager gerecht deze bloemkool couscous en eenvoudig te maken. Eventueel met gevulde kipfilet serveren.

By:

Ingredients
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 300 gram broccolirijst
  • 1/2 bosje basilicumblaadjes
  • 1/2 bosje korianderblaadjes
  • 1/2 bosje muntblaadjes
  • 100 gram zachte feta, in kruimels
  • 100 gram gezouten pistachenootjes, in stukjes gehakt
  • 1 rode ui, in kleine stukjes gesneden
  • 8 abrikozen uit blik (honing & olijfolie)
  • 4 el olijfolie van goede kwaliteit, zacht van smaak
  • 2 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 1/4 tl vanillezaadjes vers
  • klein beetje zout
  • 4 kipfilets
  • 4 plakken serrano ham
  • 50 gr fetakaas
  • boter of olijfolie
  • 4 knoflooktenen
  • verse kruiden
Directions
  • Step 1 Meng de bloemkoolrijst en broccoli-rijst in een kom
  • Step 2 Hak de verse kruiden in kleinere stukjes
  • Step 3 Meng de kruiden met de bloemkool- en broccolirijst samen
  • Step 4 Voeg de rode ui, de feta en de pistachenootjes toe.
  • Step 5 Bewaar een paar nootjes voor het laatst.
  • Step 6 Maak de dressing klaar, door de olijfolie, citroensap en rasp, de vanillezaadjes en een beetje zout door elkaar te mengen.
  • Step 7 Meng de dressing door de couscous.
  • Step 8 Warm een grillpan op
  • Step 9 Wrijf de abrikozen in met een beetje olie en honing
  • Step 10 Grill de abrikozen zachtjes tot ze een beetje bruin en zacht zijn.
  • Step 11 Zet de grilloven aan op 200 gr celsius.
  • Step 12 Braad de kipfilets even aan in een pan op hoog vuur.
  • Step 13 Haal ze vervolgens uit de pan en maak een diepe inkeping en vul deze met fetakaas, de verse kruiden en 1 knoflookteen per kipfilet.
  • Step 14 Omwikkel de kipfilet met de plakken serranoham.
  • Step 15 Doe de kipfilets in een ovenschaal en bak ze ca. 15 minuten onder de grill. Houdt goed in de gaten dat ze niet zwart worden.
  • Step 16 Bak een mooi bord waarop je couscous serveert met de gegrilde abrikozen en de kipfilet.

Mooi serveren

Dit smaakvolle gerecht vraagt toch om een mooi bord! Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet.

Mooie borden

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Een heerlijk frisse salade met een hartige bite van de brie en walnoten en fris door de frambozen. Gerelateerd

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken is weer een hele andere manier van koken met de o zo bekende Hollandse bloemkool. Bloemkoolrijst is kalorie-arm, je kunt gewone rijst heel makkelijk door deze variant vervangen, je kunt het met allerlei smaken combineren. Wat een vinding! Gerelateerd



5 thoughts on “Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen”

Geef een reactie