Andijviestamppot met kerrie

Andijviestamppot met kerrie

Maandaghectiek, andijviestamppot

De maandag is hier altijd een drukke dag. Naast de heerlijk hobby koken en recepten uitproberen, werk ik ook als online marketeer voor een aantal opdrachtgevers. Interessant werk, leuke mensen, elke dag weer.

En daarnaast sport ik ook regelmatig (noodzakelijk ūüėČ en dat betekent op maandag en woensdag meteen na het werk koken en om 7 uur richting sportschool om te spinnen. Even mijn hoofd leeg fietsen en mijn lijf in beweging zetten na, vaak, een hele dag achter mijn bureau te hebben gezeten.

Snel maar toch verantwoord eten

Toch wil ik wel altijd proberen om een verantwoorde maaltijd met groenten op tafel te zetten. Een smaakvolle wokmaaltijd met veel wokgroenten en (bloemkool)rijst is een optie, maar vandaag had ik, met dat gure weer, zin in een andijviestamppot. Dat vinden ze allemaal lekker en staat in no time op tafel. Een beetje gesmokkeld heb ik wel dit keer, want ik heb kant en klare aardappelpuree meegenomen uit de winkel. Ik had geen tijd om de aardappelen te schillen.. alhoewel dat natuurlijk nog het allerlekkerste is. Om het nog wat smeu√Įger te maken doe ik er wat geraspte gruyere kaas doorheen. Een lekker stukje vlees erbij en de maaltijd staat in een kwartiertje op tafel. Klaar om te gaan sporten!

Eet smakelijk!

Colette

Andijviestamppot met kerrie

2017-02-21
: 4 personen
: makkelijk

Een lekkere snelle stamppot met andijvie en kerrie. Smaakvol en gemakkelijk voor een drukke dag.

By:

Ingredients
 • 2 kg aardappelen of aardappelpuree
 • 400 gr verse andijvie
 • kerrie
 • zout en peper
 • geraspte (gruyere) kaas
Directions
 • Step 1 Warm de aardappelpuree goed warm op
 • Step 2 Voeg de rauwe andijvie toe
 • Step 3 Roer goed door zodat de andijvie slinkt maar nog wel knapperig is
 • Step 4 Voeg kerrie naar smaak toe
 • Step 5 Maak qua smaak af met peper en zout
 • Step 6 Warm eea nog even goed door
 • Step 7 Lekker warm serveren met een mooi stukje vlees

Keukenhulpjes

Mooie borden

Mooie borden

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken is weer een hele andere manier van koken met de o zo bekende Hollandse bloemkool. Bloemkoolrijst is kalorie-arm, je kunt gewone rijst heel makkelijk door deze variant vervangen, je kunt het met allerlei smaken combineren. Wat een vinding! GerelateerdGeef een reactie