Wortel, sinaasappel en cashewnoten

Wortel, sinaasappel en cashewnoten

Een ideaal voorgerecht maar ook heerlijk voor bij je lunch deze frisse combinatie van wortelsalade met sinaasappel. 

En alweer een recept uit het zo overheerlijke groentenkookboek Vegi

Een zoete-notige combinatie van wortels en sinaasappels. Heel eenvoudig om te maken en zo verrassend om te serveren. 

Het is even oefenen met dat snijden van de sinaasappelpartjes. Het handigste is het wanneer je de schil en het witte vruchtvlees er eerst met een groot mes in dikke plakken afsnijd. Daarna snijd je met een scherp mesje langs de witte vliesjes het vruchtvlees eruit. Doe dit boven een kommetje zodat je het sap op kunt vangen. Dat kun je dan later weer gebruiken als dressing.

En ook hier ie weer, mijn favoriete apparaat de mandoline! De wortels snijdt je daarmee in gelijke soort van dikke frieten. Mooi voor de presentatie en heerlijk makkelijk om te eten.

Geniet van deze wortelsalade met sinaasappel.

Veel kookplezier!

Groetjes, Colette

Wortel, sinaasappel en cashewnoten

2017-01-31
: 2 personen
: Gemiddeld

Wat een lekkere combinatie, deze wortelsalade met sinaasappel en cashewnoten

By:

Ingredients
  • Ca. 50 gr cashewnoten
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 sinaasappels
  • 2 -3 grote wortels, geschild
  • scheutje olijfolie, zacht van smaak
  • paar druppels ciderazijn
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
Directions
  • Step 1 Rooster de cashewnoten 5 minuten in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze wat gebruind zijn.
  • Step 2 Schud de pan af en toe heen weer en voeg de laatste minuut de komijn toe.
  • Step 3 Schep op een bord om af te laten koelen
  • Step 4 Rasp de schil van de sinaasappel en zet weg.
  • Step 5 Snijd met een groot scherp mes de schil en de witte binnenschil van de beide sinaasappels.
  • Step 6 Snijd boven een kom stuk voor stuk de partjes tussen de vliesjes los.
  • Step 7 Knijp het sap uit het resterende deel van de sinaasappel.
  • Step 8 Voeg de geraspte schil toe in de kom met het sap.
  • Step 9 Snijd de wortels met de mandoline (of met de hand) in dikke lucifers.
  • Step 10 Voeg de wortels aan de sinaasappel toe met de olie, ciderazijn en wat zout en peper.
  • Step 11 Meng goed door elkaar
  • Step 12 Voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe
  • Step 13 Strooi de cashewnoten erover en de komijn
  • Step 14 En lekker eten maar!

 

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Een heerlijk frisse salade met een hartige bite van de brie en walnoten en fris door de frambozen. Gerelateerd

Komkommersalade met venkel, rode ui en radijsjes

Komkommersalade met venkel, rode ui en radijsjes

Komkommersalade uit Amalfi Ben je op zoek naar een salade die allerlei verschillende smaken combineert? Dan zal deze komkommersalade je zeker goed smaken. De combinatie van de komkommer met de venkel, rode ui, radijsjes en vooral de zoete sinaasappel vind ik heel erg lekker. Gerelateerd



Geef een reactie