Spruitjes wokken met spekjes

Spruitjes wokken met spekjes

Spruitjes wokken met spekjes

Een recept dat met enige regelmaat hier op tafel komt.

“Mam kun je weer die spruitjes wokken met spekjes?”,  wordt er dan overdag naar de gezins-app ge-appt. Dan hebben ze er weer zin in. In die spruitjes. Prima, want het is een eenvoudig gerecht, in minder dan een kwartier klaar en iedereen smult ervan.

Vies!

Vroeger vond ik ze vies, die spruiten

En dan moet ik je eerlijk vertellen dat ik ze vroeger vreselijk vond, die spruiten. Van die overgaar gekookte groente knolletjes, bitter. Brr als ik eraan terug denk dan lopen de rillingen me bij wijze van spreken weer over de rug. Met een hap appelmoes erbij kreeg ik ze naar binnen. En ik moest er net zoveel eten als dat ik oud was…

Maar niet met dit recept. Deze spruitjes kun je je kids prima toe verleiden. Smaakvol en zeker niet bitter en het snufje kerrie geeft net die extra touch.

Lekker in combinatie met een zelfgemaakte aardappelpuree en bijvoorbeeld gestoofde riblappen, zoals ik tijdens het afgelopen oudejaarsdiner met vrienden heb geserveerd.

Geniet ervan!

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 800 gram spruitjes
 • 2 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el olijfolie
 • 125 gr spekblokjes
 • 1 eetl kerrie

Bereiding

 • Maak de spruitjes schoon
 • Kook deze in water met zout ca. 8 minuten
 • Giet de spruiten af
 • Snipper de sjalotjes
 • Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn
 • Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook
 • Voeg de spekblokjes en kerrie toe en bak de spekjes krokant
 • Voeg de spruitjes toe en roerbak nog ca. 3 -5 minuten tot de spruiten beetgaar zijn
 • Breng op smaak met zout en peper

FonQ

Fonq.nl


Geef een reactie