Oosterse salade met garnalen

Oosterse salade met garnalen

Een salade met garnalen doet het altijd goed hier in huis. Zeker wanneer ik dan de oosterse dressing toevoeg, samen met de frisse mango, het pittige pepertje en de knapperige taugé. 

Ik heb als basis van deze salade zo’n trio van sla genomen, die nog aan de kluit zit. Met een mix van lollo rossa, lollo biondo en eikenbladsla. Lekker verrassend van smaak en de kleuren doen het ook nog eens goed, samen met de gele mango en het rode pepertje.

De garnalen wok je eerst even. Ik heb de garnalen zelf even gemarineerd met verse knoflook en een beetje olie, maar je kunt natuurlijk ook wokgarnalen nemen met knoflook uit de diepvries.

Ik ben zelf helemaal geen fan van koriander, maar mocht je wel een liefhebber zijn van dit kruid dan kun je de salade nog een tikje aanscherpen door vlak voor het serveren nog wat koriander over de salade te verdelen.

Een heerlijk smaakvol voorgerecht of als hoofdgerecht en zelfs als lekkere lunch. Multi-inzetbaar dus en zo gemakkelijk om te maken.

Eet smakelijk!

Colette

 

Oosterse salade met garnalen

2017-01-30
: 2 -4
: Gemakkelijk

Een heerlijke oosterse salade met garnalen, mango, een pepertje en taugé

By:

Ingredients
  • 300 gram wokgarnalen (met of zonder knoflook)
  • 150 gram sla
  • 1 komkommer
  • 125 gram taugé
  • 2 mango's
  • ongezouten cashewnoten
  • eventueel een bosje koriander
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • scheutje zachte olijfolie
  • scheutje sojasaus
Directions
  • Step 1 Mocht je de garnalen zelf willen marineren, pers dan 2 teentjes knoflook uit en schep deze met een klein beetje olijfolie (zacht van smaak) door de garnalen en laat minstens een kwartiertje staan.
  • Step 2 Voor de dressing hak je de rode peper fijn en haal de pitjes eruit. Meng deze door de sojasaus, olie en het sap van 1 limoen en zet deze dressing even aan de kant
  • Step 3 Snijd de komkommer doormidden en vervolgens in plakjes
  • Step 4 Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes
  • Step 5 Hak de koriander grof
  • Step 6 Verhit een beetje olie in de wok en bak de garnalen in ca. 5 minuten gaar
  • Step 7 Was de sla en maak de bladeren wat kleiner
  • Step 8 Verdeel de sla, taugé, mango en komkommer over 4 borden of kommetjes.
  • Step 9 Schep de garnalen er op en bestrooi met de cashewnoten
  • Step 10 Verdeel de dressing erover
  • Step 11 Serveer direct (of bewaar max 2 uur in de koelkost
  • Step 12 Maak evt af met de koriander vlak voor het serveren.

FonQ

Fonq.nl


Geef een reactie