Prei gesmoord in sinasappelsap

Prei gesmoord in sinasappelsap

Prei met sinasappel

Prei is in de herfst- en wintermaanden volop vers te krijgen van de Hollandse velden en ik gebruik het graag. Soms in de stamppot, als ovenschotel of lekker in een risotto. Je kunt de hele prei gebruiken, ook de donkere uiteinden.  In dit recept wordt alleen het witte gedeelte gebruikt.

Dit recept van prei met sinasappel vind ik nog altijd een lekkere combinatie en heel erg gemakkelijk om te maken. Ook wanneer je niet al teveel tijd hebt kun je hiermee een smakelijk bijgerecht op tafel toveren. Lekker een zelfgemaakte aardappelpuree erbij en een bijvoorbeeld een varkenshaasje.

Je kunt dit gerecht zowel warm of koud eten.

Eet lekker!

Groetjes, Colette

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 preien
  • 1 biologische sinasaappel (schoonboenen)
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 el witte wijnazijn
  • 6 el olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 gf
  • Verwijder het donkergroene gedeelte en de onderkant van de prei
  • Snijd het deel dat je over hebt in stukken van ca. 5 cm
  • Kook deze stukken in ca 5 minuten.
  • Laat uitlekken (goed uit laten lekken anders krijg je teveel vocht in je schaal straks) en schep in een ovenschaal
  • Rasp de schil van de sinasappel en pers de vrucht uit
  • Meng het sap met de knoflook, azijn en olie
  • Voeg zout naar smaak  toe
  • Schenk over de prei
  • Bak de prei in ca. 20 minuten in het midden van de oven gaar
  • Haal de schaal uit de oven
  • Bestrooi het gerecht met het sinasappelrasp

P.s. blijf toch stoeien met dat sinaaaaasappel of sinasappel 😉

FonQ

Fonq.nl


Geef een reactie