Paksoi wokken met kip

Paksoi wokken met kip

Paksoi wokken met krieltjes en kip

Paksoi leent zich uitstekend om lekker te wokken. Deze lekkere Aziatische groente, van origine uit China, kun je tegenwoordig in elke supermarkt krijgen. De stengels lekker knapperig en de bladeren als spinazie. En je kunt de hele groente eten.

Toen ik mijn familie vertelde over mijn nieuwe website met groenten in de hoofdrol, reageerden ze allemaal enthousiast. En één van mijn nichtjes, Ali, stuurt meteen dit recept door. Paksoi wokken met kip en andere ingrediënten. Heerlijk.

Recept van mijn nichtje

En ze schrijft er ook nog een stukje tekst bij die ik je niet wil onthouden:

Ik dacht meteen na het zien van jou nieuwe initiatief, ik ga “mien nichie in’t Zuud’n wel eem helpen”.

Wij hebben hier thuis nogal een vreemd eetpatroon, je kookt en eet alleen, met z’n tweeën of met de hele bubs. Als wij alleen of met z’n tweeën eten wordt het vaak een wok menu, afhankelijk wat er nog in huis en/of in de vriezer zit, lekker makkelijk, gezond en snel.

Allemachtig dit is moeilijk, ik ben geen schrijver een winst- en verlies rekening maken gaat mij sneller af, terwijl het koken voor mij vanzelfsprekend is.”

Nou dat schrijven dat valt toch reuze mee en het recept is zeker lekker makkelijk en lekker!

Dank voor je recept Ali!

Groetjes Colette

Paksoi wokken met kip en krieltjes

2017-01-25
: 2
: Eenvoudig

Een eenvoudig éénpansgerecht met paksoi, kipfilet en krieltjes. Lekker van smaak.

By:

Ingredients
  • 2 kipfilets
  • 200 gr krieltjes
  • 1 paksoi, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • olijfolie of wokolie
  • eventueel peper en zout
Directions
  • Step 1 Kook de krieltjes 10 minuten voor
  • Step 2 Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en marineer met de ketjap, sambal, citroensap en wat peper en zout.
  • Step 3 Laat ca. 10 minuten in de marinade staan
  • Step 4 Verhit de olie in de wok
  • Step 5 Braad de kipfiletreepjes ca 10 minuten en fruit de knoflook, sjalotjes en rode ui mee en voeg ook de krieltjes toe
  • Step 6 Snijd de paksoi in reepjes en leg de bladeren en steeltjes apart
  • Step 7 Voeg na 7 minuten de paksoi-steeltjes toe
  • Step 8 Voeg in de laatste minuut nog even de paksoi-blaadjes toe
  • Step 9 Alles even goed door elkaar mengen en eet smakelijk

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken is weer een hele andere manier van koken met de o zo bekende Hollandse bloemkool. Bloemkoolrijst is kalorie-arm, je kunt gewone rijst heel makkelijk door deze variant vervangen, je kunt het met allerlei smaken combineren. Wat een vinding! Gerelateerd



Geef een reactie