Ovengerecht met zoete aardappel en kip

Ovengerecht met zoete aardappel en kip

Mijn gezin is dol op een ovengerecht. En ik ook. Het is vaak heel makkelijk en smaakvol. Zo ook dit ovengerecht met zoete aardappel en kip De zoete smaak van de verschillende groenten is erg lekker en de kleur een lust voor het oog. Zo lust denk ik iedereen wel zijn groenten. Inspiratie uit de Allerhande.

Voor 4 personen

35 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
  • 500 gr zoete aardappelen
  • 2 rode uien
  • 1 blik kikkererwten a 400 gr
  • 1 el gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
  • 4 el olijfolie
  • paar takjes peterselie
  • 300 kipfiletblokjes
  • 250 gr cherrytomaten
  • bakpapier

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 180gr
  • halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes
  • boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in dunne plakken
  • snijd de uien in dunne parten
  • spoel de kikkererwten af in een vergiet met koud water en laat ze uitlekken
  • meng  de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano of Italiaanse kruiden met de olie
  • breng op smaak met peper en zout
  • verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat
  • bak ca. 25 minuten in de oven
  • snijd ondertussen de peterselie fijn
  • neem de bakplaat na 10 minuten uit de oven en schep de kip door het groentenmengsel
  • zet de bakplaat terug in de oven en schep na 20 minuten de tomaatjes erdoor
  • bak nog ongeveer 5 minuten
  • neem uit de oven en meng de peterselie erdoor
  • klaar om te serveren

Eet smakelijk van dit heerlijke ovengerecht met zoete aardappel!

FonQ

Fonq.nl


Geef een reactie