Koolsla met Aziatische smaken

Koolsla met Aziatische smaken

Koolsla met Aziatische smaken. Weer zo’n heerlijke salade met verrassende smaken. Wat een toppertje, deze salade uit het groentenkookboek Vegi dat ik al beschreven heb bij de kookboeken die ik graag gebruik.

De combinatie van de witte kool met de zoete wortels en de oosterse dressing met o.a. sojasaus, honing en gember maken deze salade echt superlekker. En gemakkelijk. Het lente-uitje geeft het net weer een beetje meer pit. In het recept wordt de koriander gebruikt als kleine smaakmaker. Zelf ben ik helemaal geen fan van dit kruid, maar ik weet dat menigeen het wel erg lekker vindt. Maar je hebt uiteraard altijd zelf de keuze om het te gebruiken.

Ook hier is de mandoline weer een onmisbaar gereedschap. Wat ben ik toch blij dat ik dat apparaatje in huis heb. Je maakt er de mooiste plakken en in dit geval dunne reepjes van de wortel.

Geniet van deze heerlijke koolsla met Aziatische smaak.

Groetjes, Colette

Koolsla met Aziatische smaken

2017-01-31
: 6 -8 personen
: Gemiddeld

Wat een bijzondere smaakcombinatie deze koolsalade met Aziatische invloed

By:

Ingredients
  • 1 bosje lente-uitjes, boven- en onderkant eraf, in stukjes gesneden
  • 4 middelgrote wortels, geschild
  • 1 kleine witte kool
  • Voor de dressing
  • 2 el sojasaus
  • 1 el heldere honing
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden of geraspt
  • 2 el witte wijnazijn of rijstazijn
  • 2 el sesamolie
  • 2 el olijfolie, zacht van smaak
  • Voor eroverheen
  • handvol koriander, gescheurd
  • limoensap
Directions
  • Step 1 Doe de gesneden lente-uitjes in een grote schaal
  • Step 2 Snijd de wortels in dunne reepjes met een mandoline of rasp ze grof en doe in de schaal bij de lente-uitjes
  • Step 3 Verwijder eventueel beschadigde buitenste koolbladeren en snijd de kool in vieren
  • Step 4 Snijd het hart weg en snijd de bladeren zo fijn mogelijk
  • Step 5 Doe bij de lente-uitjes en wortel.
  • Step 6 Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en los de honing hierbij op.
  • Step 7 Schenk de dressing over de groenten en schep goed door elkaar
  • Step 8 Laat 10- 20 minuten staan, zodat de groenten zachter worden
  • Step 9 Serveer de koolsla met daarop de koriander en een scheutje limoensap erover heen.

Keukenhulpjes

 

 

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Een heerlijk frisse salade met een hartige bite van de brie en walnoten en fris door de frambozen. Gerelateerd



Geef een reactie