Vegi groentenkookboek

Vegi groentenkookboek

Groentenkookboek Vegi

Soms krijg je een kookboek in handen waarvan je eigenlijk meteen weet dat je dat gaat gebruiken. 

En het grappige verhaal achter dit kookboek is dat ik het cadeau heb gegeven aan mijn zusje. Als kerstcadeau en heel toepasselijk omdat ze aangegeven had dat ze vegetariër wilde gaan worden. Hoe fijn is het dan om een kookboek cadeau te geven?

Nu heeft ze me het boek geleend, om lekker door heen te neuzen en te kijken en vooral ook te koken. En ik denk dat ik er nog maar eentje bij ga kopen, want dit boek wordt nu al veel gebruikt. En dan kan ik mijn zusje haar boek weer teruggeven.

Kookboek vegi inhoud

Vegi groentenkookboek

Vegi is een groentenkookboek, zoals de schrijver Hugh Fearnley-Whittingstal het zelf noemt. Of het nu echt vegetarisch genoemd moet worden?

Het is in ieder geval gewoon geschreven door een iemand die graag ziet dat mensen meer groenten gaan eten. Veel meer groente. En misschien krijgt hij ons zelfs zover dat we groenten tot de hoofdmoot laten zijn van de maaltijd in plaats van vlees of vis.

Vegi staat dan ook vol van heerlijke recepten met groenten in de hoofdrol.

Hugh Fearnly-Whittingstal

Hugh Fearnly-Whittingstal is auteur, River Cottage presentator en enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Hij presenteert al 15 jaar programma’s op het Engelse tv-kanaal Channel Four en Vegi is het zevende River Cottage-boek dat hij heeft geschreven. Met zijn boeken heeft hij al diverse awards gewonnen.

hugh-fearnley-whittingstall

Het groentenkookboek en haar inhoud

Het boek staat werkelijk vol van praktische groenterecepten en ik vind de titel van het eerste hoofdstuk “troosteten & feestjes” alleen al een uitnodiging om verder te lezen.

Stevige soepen, pasta & rijst, barbecue zijn voorbeelden van andere onderwerpen die hij uitgebreid aan bod laat komen. En alles met groenten in de hoofdrol. Zelfgemaakte ketchup, basis groentebouillon en zelfs chocolade-bietjesroomijs.

Vegi, groentenkookboek kopen?

De auteur benadert groenten op zijn eigen-wijze en het inspireert tot het maken van de heerlijkste gerechten. Echt een must voor de groenteliefhebber of voor degene die meer met groenten aan de slag wil in eigen keuken. Het is voor mij in elk geval een echte inspiratiebron en ik kan je het boek ook echt oprecht aanraden!

De recepten zijn duidelijk geschreven, stap voor stap en de ingrediënten zijn over het algemeen ook gemakkelijk verkrijgbaar in Nederland.

Vegi groentenkookboek

Vegi, het River Cottage boek is o.a verkrijgbaar bij Bol.com en vast ook bij je boekhandel.

FonQ

Fonq.nl


1 thought on “Vegi groentenkookboek”

Geef een reactie