Gevulde paprika

Gevulde paprika

Een gevulde paprika is altijd een feestje om te serveren. Mijn kinderen zijn er dol op en je kunt op een eenvoudige wijze een lekker gezond gerecht op tafel zetten. Dat er ook nog eens prachtig uit ziet met alle kleurtjes. Je kunt het als bijgerecht of als hoofdgerecht eten.

Je kunt bovendien je koelkast een beetje leeg “koken”. Heb je nog allerlei losse groenten in de koelkast liggen zoals bv een courgette of tomaten? Dan kun je die heerlijk hier in verwerken.

De gevulde paprika die ik hier heb gemaakt is zonder vlees, dus ook geschikt voor de vegetariërs onder ons. Ik probeer tegenwoordig 1 of 2 dagen per week zonder vlees te koken. Omdat het goed voor je is en om de wereld een klein beetje te helpen bij het terugdringen van het CO2 verhaal. En ach die groenten zijn toch allemaal heerlijk, dus zo’n straf is het niet.

In de meeste recepten wordt rijst gebruikt. Ik heb het dit keer met parelgort klaar gemaakt. Ook lekker. Je zou bijvoorbeeld ook eens couscous of quinoa kunnen gebruiken.

Eet smakelijk alvast.

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 1 zoete paprika
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, klein gesneden
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • chilipeper
  • zout
  • 75 gr parelgort
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • verse oregano
  • parmezaanse kaas

Bereiding

  • warm de oven voor op 200 gr
  • halveer de 4 paprika’s in de lengte en leg ze op een bakplaat
  • snijd de zoete paprika, de ui, knoflook en courgette fijn
  • kook de parelgort al dente, laat uitlekken en houd apart (let op de kooktijd van de parelgort. Deze is langer dan die van rijst)
  • bak de ui en knoflook in wat olie zacht en voeg alvast de chilipeper toe
  • voeg de courgette en de zoete paprika toe en bak nog even 2 minuten mee
  • verhit dan de tomatenblokjes nog zo’n 5 minuten mee
  • voeg de blaadjes van de verse oregano toe en breng op smaak met wat zout
  • meng de parelgort en groenten door elkaar en schep dit mengsel in de gehalveerde paprika’s
  • bestrooi de paprika’s met de geraspte parmezaanse kaas en bedruppel met wat olie
  • bak de paprika’s in 20 minuten bruin in de oven

Eet smakelijk!

 

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken met garnalen

Bloemkoolrijst wokken is weer een hele andere manier van koken met de o zo bekende Hollandse bloemkool. Bloemkoolrijst is kalorie-arm, je kunt gewone rijst heel makkelijk door deze variant vervangen, je kunt het met allerlei smaken combineren. Wat een vinding! Gerelateerd



1 thought on “Gevulde paprika”

Geef een reactie