Gebakken paddestoelen in een zakje

Gebakken paddestoelen in een zakje

Gebakken paddestoelen met verse Italiaanse kruiden

Een ontzettend lekker en verrassend eenvoudig recept. De geur uit de oven zal je aangenaam verrassen en zeker wanneer je de zelfgemaakte ovenbuideltjes opent. Een verrassend voorgerecht of bijgerecht tijdens een gezellig diner of eenvoudig voor een zaterdagmiddag-lunch met zelfgebakken stokbrood.

Je kunt deze gebakken paddestoelen heel mooi serveren in het bakpapier in een hoge kom. Dan komt het gerecht mooi uit en de sappen blijven zo bewaard. Bundel de verse kruiden samen met een touwtje, zodat je ze na het stomen in de oven gemakkelijk weer eruit kunt halen.

Het is echt een heerlijk recept en lekker makkelijk. Voor mij, als leek, even een eye-opener dat het bakpapier zo goed aan elkaar bleef plakken door het geklutste ei dat je over de randen smeert. Een kunstje dat voor de echte koks vast een “eitje” is ūüėČ . De kids reageerden meteen dat ik dit recept moet bewaren voor de “kookclub”…..

Heel veel plezier met koken en vooral met het samen eten.

Colette

Naar een gerecht van Jamie Oliver uit “Jamie’s Itali√ꔬ†

Gebakken paddestoelen in een zakje

2017-01-24
: 4 personen
: makkelijk

Een smakelijk gerecht van gebakken paddestoelen, lekker met Italiaanse kruiden gaar gestoomd in de oven.

By:

Ingredients
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes salie
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm
  • 4 plakjes proscuitto
  • 400 gram wilde paddestoelen, afgeborsteld en lelijke stukjes verwijderd
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • extra vierge olijfolie
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1,5 dl vermout of witte wijn
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven over op 200 gr (gasoven stand 6) met bakplaat in het midden
  • Step 2 Maak een bundeltje van de vier verschillende kruiden en bind ze bij elkaar met een touwtje (dan kun je ze straks makkelijk verwijderen)
  • Step 3 Knip 4 stukken bakpapier van 40 x 40 cm
  • Step 4 Leg aan 1 kant, net uit het midden, de plak proscuitto met een bundeltje kruiden en een hoopje paddestoelen erop
  • Step 5 Strooi er peper en zout over en besprenkel met wat olijfolie
  • Step 6 Kwast de randen van het papier in met het losgeklopte ei
  • Step 7 Vouw het papier over de paddestoelen heen als een soort envelop.
  • Step 8 Vouw de randjes twee of drie keer om en druk ze stevig tegen elkaar
  • Step 9 Schep voordat je de laatste rand sluit een paar eetlepels vermout of witte wijn in het pakketje
  • Step 10 Zorg dat de pakketjes goed dichtzitten en leg ze naast elkaar op de bakplaat
  • Step 11 Bak ze een minuut of 15, tot ze goed bol staan
  • Step 12 Serveer de gebakken paddestoelen in hun zakje en laat iedereen de geurige verpakking zelf openmaken
  • Step 13 Het kruidenbundeltje moet je niet opeten.
  • Step 14 Dit gerecht is heerlijk met vlees of vis of gewoon als tussendoortje met een lekker stuk volkoren stokbrood of als verrassend voorgerecht.

 

 

FonQ

Fonq.nl

Related Posts

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Bloemkool couscous met verse kruiden en gegrilde abrikozen

Een lekker mager gerecht en super gemakkelijk om te maken, deze bloemkool couscous. Als lekkere lunch of serveer het bij een kipfilet bij je avondeten. Gerelateerd

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Salade met brie en frambozen, gezonde recepten

Een heerlijk frisse salade met een hartige bite van de brie en walnoten en fris door de frambozen. Gerelateerd



Geef een reactie