Bloemkoolsoep zonder room

Bloemkoolsoep zonder room

Hoe eenvoudig kan het soms zijn? Deze romige bloemkoolsoep, zonder room maar met een avocado, is daar een voorbeeldje van. 

Dat avocado een soep-binder kan zijn, is voor mij een nieuwtje. En aangezien ik dol ben op nieuwe dingen, op soep en daarbij ook nog eens voorzichtig moet zijn met melkproducten, heb ik met plezier deze bloemkoolsoep gemaakt en vooral ook gegeten. Een lekkere bloemkoolsoep ofwel “witte broccoli” zoals mijn dochter deze groente soms noemt als ze even niet meer op de naam bloemkool kan komen.

Je kunt als wilt ook wat kurkuma toevoegen, een klein theelepeltje.

De soep vult goed, dus met een stuk stokbrood erbij heb je een heerlijk hoofdgerecht.

Mocht je de soep na het pureren nog wat “te lobbig” vinden, dan doe je er nog wat extra groentebouillon bij. Dat vonden wij wat lekkerder.

Bloemkoolsoep zonder room

2017-01-31
: 4 personen
: gemakkelijk

Een heerlijke bloemkoolsoep gebonden met avocado. Hoe gezond wil je het hebben?

By:

Ingredients
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst of geraspt
  • 1 theelepel kurkuma
  • olijfolie
  • 1 grote bloemkool
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 1 avocado
  • zout & peper naar smaak
Directions
  • Step 1 Neem een ruime pan en doe daar wat olijfolie in
  • Step 2 Fruit hierin het uitje en knoflook kort, totdat het uitje glazig is
  • Step 3 Voeg eventueel de kurkuma toe en bak ca 2-3 minuten
  • Step 4 Schenk de bouillon erbij en voeg de bloemkool toe
  • Step 5 Kook de bloemkool gaar in de bouillon
  • Step 6 Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in stukken
  • Step 7 Voeg de avocado toe aan de bouillon zodra de bloemkool gaar is
  • Step 8 Pureer alles met de staafmixer
  • Step 9 Breng op smaak met zout en peper
  • Step 10 Serveer met een lekker warm stokbrood en/of een salade

FonQ

Fonq.nl


Geef een reactie